dinsdag 29 april 2014

Durbuy

Na een treinrit met twee overstappen en één busrit, kwamen we veilig aan in LPM te Durbuy.
We hadden eventjes tijd om ons te installeren en mochten dan meteen aan tafel. We kregen kip met rijst, ananas en currysaus om te eten. Enkele kinderen kregen een groentenburger om te eten.
Na het eten, eventjes op de kamer, om dan richting het centrum van Durbuy te stappen.
Langs de Ourthe volgden we het wandelpad. Daar kwamen we onze gids Willem tegen en hij vertelde een boeiende geschiedenis over het kasteel en de middeleeuwen. Alles werd in toneelvorm aanschouwelijk gemaakt. Islam werd de graaf en Joven raadsman. Wahiba was de gravin, Thibault was de zoon en Demi de schoondochter.
Later in de namiddag was er een roofvogelshow. We moesten eerst over een spectaculaire hangbrug over de Ourthe om er te geraken. We zagen uilen, sperwers, valken, buizerds,... Het was een mooie show.
Om 18 uur mochten we aan tafel, maar we waren een beetje te laat. Toch konden we smakelijk boterhammen eten als avondmaal.
Na het avondeten trokken we onze vuilste kleren aan om af te dalen in een echte grot. Met het lampje op ons hoofd verkenden we de grot. Toen we uit de grot kwamen, was het al donker: tijd om in ons bed te kruipen.

Dinsdagochtend waren we al vroeg wakker. Om 8 uur kregen we ontbijt en meteen daarna vertrokken we op fotozoektocht naar de Hare Krishna. We bezochten het kasteel en mochten van op de toren genieten van het uitzicht. De ongehuwde vrouwen wonen in de ene toren, de ongehuwde mannen in de andere toren. En de gehuwden wonen niet op het kasteel, maar in de omgeving. We bezochten ook de tempel en zongen uit volle borst 'Hare Krishna,...'. 's Middags keerden we met de bus terug om tijdig in LPM te zijn voor het middageten.
Na het middagmaal maakten we ons klaar om op avonturentocht te gaan. We werden beveiligd met een klimgordel, beklommen een steile helling om dan over twee bruggen te stappen boven een diepe kloof. Om dan met een death-ride naar beneden te komen.
Na het avondeten was er nog een reflectorentocht in het bos. En na die tocht was het tijd om naar bed te gaan.

Woensdagochtend vulden we na het ontbijt onze koffers. Soms moest er 'gepropt' worden om alles in de koffer/rugzak te krijgen. Daarna gingen we klimmen op een rots, deden we rappel van een rots (dat is naar beneden afdalen) en er was ook een stukje over een apenbrug. Er werden heel wat grenzen verlegd.
's Middags aten we frietjes. Lekker!
Na het middageten werden we met een bus tot aan het station gebracht om weer huiswaarts te keren.
De treinrit met twee overstappen was nu best vermoeiend na al die activiteiten in Durbuy.
Ik vermoed dat er veel kinderen en juffen goed gaan slapen deze nacht :-)
Het waren drie toffe dagen om nooit meer te vergeten.

Weet je dat we een aandenken kregen? Ja, een polsbandje. En als je dat polsbandje een volgende keer in LPM toont, dan krijg je een aantal verrassingen of kortingen. Misschien ga je met het gezin naar Durbuy of volg je er een vakantiekamp? Meer info op http://www.lpm.be/club/
                                                                                                                                      
schoolmenu Esthio Sint-Rita

  

schoolkalender Sint-Ritabrieven ouders

contactgegevens Sint-Ritasmartschool Sint-Rita
facebookpagina Sint-Rita
Steun Sint-Rita op trooper.

Mooimakers Sint-Rita


Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive