GEHEUGENSTEUNTJE - AANDACHTSPUNTJE

We willen de huidige veiligheidsmaatregelen verder aanscherpen om de veiligheid van iedereen bevorderen.

Daarom vragen we u om bij het afzetten ('s ochtends) en ophalen ('s avonds) van uw kind in de opvang, niet binnen te komen in het gebouw van de opvang.
Klop gerust op het raam, maak oogcontact en dan zal de begeleider van de opvang uw zoon/dochter ophalen/naar u toe brengen. Dezelfde maatregel geldt ook als uw kind aan het spelen is in de turnzaal: klop op het raam, maak oogcontact en ze zullen uw dochter/zoon brengen.

Uiteraard verwachten we dat u steeds een mondmasker draagt op het schoolterrein.
dinsdag 29 april 2014

Durbuy

Na een treinrit met twee overstappen en één busrit, kwamen we veilig aan in LPM te Durbuy.
We hadden eventjes tijd om ons te installeren en mochten dan meteen aan tafel. We kregen kip met rijst, ananas en currysaus om te eten. Enkele kinderen kregen een groentenburger om te eten.
Na het eten, eventjes op de kamer, om dan richting het centrum van Durbuy te stappen.
Langs de Ourthe volgden we het wandelpad. Daar kwamen we onze gids Willem tegen en hij vertelde een boeiende geschiedenis over het kasteel en de middeleeuwen. Alles werd in toneelvorm aanschouwelijk gemaakt. Islam werd de graaf en Joven raadsman. Wahiba was de gravin, Thibault was de zoon en Demi de schoondochter.
Later in de namiddag was er een roofvogelshow. We moesten eerst over een spectaculaire hangbrug over de Ourthe om er te geraken. We zagen uilen, sperwers, valken, buizerds,... Het was een mooie show.
Om 18 uur mochten we aan tafel, maar we waren een beetje te laat. Toch konden we smakelijk boterhammen eten als avondmaal.
Na het avondeten trokken we onze vuilste kleren aan om af te dalen in een echte grot. Met het lampje op ons hoofd verkenden we de grot. Toen we uit de grot kwamen, was het al donker: tijd om in ons bed te kruipen.

Dinsdagochtend waren we al vroeg wakker. Om 8 uur kregen we ontbijt en meteen daarna vertrokken we op fotozoektocht naar de Hare Krishna. We bezochten het kasteel en mochten van op de toren genieten van het uitzicht. De ongehuwde vrouwen wonen in de ene toren, de ongehuwde mannen in de andere toren. En de gehuwden wonen niet op het kasteel, maar in de omgeving. We bezochten ook de tempel en zongen uit volle borst 'Hare Krishna,...'. 's Middags keerden we met de bus terug om tijdig in LPM te zijn voor het middageten.
Na het middagmaal maakten we ons klaar om op avonturentocht te gaan. We werden beveiligd met een klimgordel, beklommen een steile helling om dan over twee bruggen te stappen boven een diepe kloof. Om dan met een death-ride naar beneden te komen.
Na het avondeten was er nog een reflectorentocht in het bos. En na die tocht was het tijd om naar bed te gaan.

Woensdagochtend vulden we na het ontbijt onze koffers. Soms moest er 'gepropt' worden om alles in de koffer/rugzak te krijgen. Daarna gingen we klimmen op een rots, deden we rappel van een rots (dat is naar beneden afdalen) en er was ook een stukje over een apenbrug. Er werden heel wat grenzen verlegd.
's Middags aten we frietjes. Lekker!
Na het middageten werden we met een bus tot aan het station gebracht om weer huiswaarts te keren.
De treinrit met twee overstappen was nu best vermoeiend na al die activiteiten in Durbuy.
Ik vermoed dat er veel kinderen en juffen goed gaan slapen deze nacht :-)
Het waren drie toffe dagen om nooit meer te vergeten.

Weet je dat we een aandenken kregen? Ja, een polsbandje. En als je dat polsbandje een volgende keer in LPM toont, dan krijg je een aantal verrassingen of kortingen. Misschien ga je met het gezin naar Durbuy of volg je er een vakantiekamp? Meer info op http://www.lpm.be/club/


KALENDER

ACTIVITEIT IN DE KIJKER

RAPPORTBESPREKING LAGER ONDERWIJS

maandag 25 januari: 3LZ & 6LZ
dinsdag 26 januari: 2LZ & 5LZ
donderdag 28 januari: 1LZ & 4LZ

(zie aparte uitnodiging)

THEMAWEEK

THEMAWEEK

INSCHRIJVINGEN schooljaar 2021-2022

Inschrijvingen voor volgend schooljaar:

De inschrijvingsperiode voor kinderen van het geboortejaar 2019 die van de voorrangsperiode genieten, is gestart op maandag 16 november 2020.
Kinderen die niet van deze voorrangsperiode kunnen genieten, worden pas ingeschreven vanaf maandag 1 maart 2021 om 8u00.

Er is een openklas moment voor dit geboortejaar op donderdag 11 februari, doorlopend tussen 17u30 en 19u30.

Inschrijvingen voor het huidig schooljaar (2020-2021): in verschillende klassen zijn er wachtlijsten!

Jarig in de maand januari

Kleuters:

HABJAOUI Tasneem (2KZ), NOTTEBAERT Kiara (2KZ), SULEIMENOV Mikail (1KZA), BOUCKENOOGHE Owen (1KZA), LAMPAERT Wout (1KZB), BERISHA Olsa (1KZA), BERISHA Olsi (1KZA), GHELDOF Marie-Lou (2KZ), AMPE Lilou (1KZB) & BAH Kadjiatou (3KZ).


Lagere school:

SULEIMENOV Deni (5LZ), VANSTEENKISTE (6LZ), RAEPSAET Camille (4LZ), HOFLACK Jitse (1LZ), VANKEIRSBILCK Marie-Aline (4LZ), SIVRICE Berren (3LZ), SADI KELANI Elia (4LZ), IRIKX Cheyenne (4LZ), TANGHE Suze (3LZ), SECEMBER Ylani (6LZ), VINDEVOGEL Tibe (5LZ), DEVOET Ethan (6LZ) & DOUTERLOIGNE Emile (5LZ).


Ook meester Jos (2LZ), juf Loni (1LZ & ambulant), secretaresse Leen & Marijke (opvang) zijn deze maand jarig!


We wensen hen allen een gelukkige verjaardag toe!


JAARTHEMA 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021
We dagen je uit met groenten en fruit

CONTACT

Zandbergstraat 24
8530 Harelbeke
056/71 94 59

gsm directeur: 0475/35 52 09
info@vbssintrita.be

WAT ETEN WE VANDAAG OP SCHOOL

Milieuzorg Op School

VCLB Groeninge

VCLB Groeninge
Harelbekestraat 81, 8540 Deerlijk 056/24 97 00

Onderwijskiezer

Onderwijskiezer
Ga hierin op zoek naar de gepaste studierichting in het secundair onderwijs!

Kweetet

Verkeersopvoeding op school

Verkeersopvoeding op school
Onze school behaalde in 2019-2020 de zilveren medaille! Wat behalen we dit jaar?

Sportieve school

Sportieve school
Onze school kreeg terug het brevet voor het schooljaar 2019-2020. Proficiat! Uiteraard willen we volgend schooljaar dit opnieuw behalen!!
Mogelijk gemaakt door Blogger.

UPDATES website via e-mailadres?

AANTAL BEZOCHTE PAGINA'S

Blogarchief

Blog Archive