donderdag 11 februari 2021

Hongerdoek: Wil je meehelpen door in de komende vakantie een tekening te maken?

Vraag van de redactie van 'Kerk en leven'.
Een hongerdoek is een doek dat in de vasten werd getoond aan de mensen in de kerk. Vroeger ging het over het leven van Jezus en vooral over zijn moeilijke momenten. De laatste 30 jaar heeft men ook veel zulke doeken gemaakt met ofwel verhalen uit de Bijbel of met tekeningen over mensen die vandaag het ook moeilijk hebben of tekeningen over mensen die veel gedaan hebben voor mensen in nood.
Zo een doek willen wij ook maken met tekeningen van jullie. Zo zullen we een collage maken op de eerste bladzijden van het weekblad “kerk en leven”.

 Wat kun je tekenen?
Je kunt een tekening maken over Jezus die het zelf moeilijk heeft of over Jezus die mensen helpt. Ik geef enkele voorbeelden: Jezus die wordt opgepakt, op de Olijfberg, of die het kruis moet dragen of Jezus aan het kruis…

Verhalen van Jezus die mensen helpt: iemand die lam is, een ziek kind, een bedelaar langs de weg, iemand die blind is, Zacheüs in de boom, Jezus die bij de tollenaars eet… Er zijn heel veel andere verhalen. 

Je kunt een tekening maken over andere verhalen uit de Bijbel.
De mensen in Egypte, de uittocht uit Egypte, de Israëlieten die door de Rietzee gaan, de honger in de woestijn, het krijgen van de 10 geboden… of vele andere…
De ark van Noach, Jona in de grote vis, …

Je kunt een tekening maken over mensen die vandaag het moeilijk hebben. Dat kunnen mensen zijn die ver van ons leven, maar het kan ook over mensen gaan die het dichter bij ons het moeilijk hebben.
Mensen ver weg: in oorlog, vluchtelingen, in vluchtelingenkampen, arme boeren…
Dichtbij: iemand die ziek is, die arm is, die eenzaam is, die gepest wordt, die verdriet heeft…

Wil jij meedoen?

Abonneer je op nieuwsbrieven

Schoolmenu

Schoolkalender

Aanbevolen post

G E Z E L L I G S A M E N K L I N K E N !

Onze lieve juf Katrien gaat met pensioen. Wij konden haar niet zomaar laten vertrekken.  Bedankt juf Katrien, om elke dag met de glimlach ...

Inschrijvingen

JAARTHEMA 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021
We dagen je uit met groenten en fruit

Mooimakers: Wij doen mee

Milieuzorg Op School

Kweetet

Verkeersopvoeding op school

Verkeersopvoeding op school
Onze school behaalde in 2019-2020 de zilveren medaille! Wat behalen we dit jaar?

Sportieve school

Sportieve school
Onze school kreeg terug het brevet voor het schooljaar 2019-2020. Proficiat! Uiteraard willen we volgend schooljaar dit opnieuw behalen!!
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive