woensdag 17 februari 2021

Veertigdagentijd: Periode van veertig dagen voor Pasen.

Die veertig dagen herinneren aan de veertig dagen die Jezus doorbracht in de woestijn waar Hij nadacht over wat belangrijk is in het leven, als voorbereiding op zijn leven in het openbaar. 

Veertig’ herinnert aan de veertig jaar dat het joodse volk door de woestijn trok en zich in deze periode voorbereidde op het leven in hun eigen land Israël. 

Christenen willen in die veertig dagen voor Pasen nadenken over wat belangrijk is in hun leven. Ze worden hierbij geïnspireerd door wat Jezus belangrijk vindt. Ze leven in die periode sober, en maken tijd voor bezinning. Ze worden aangezet om in die periode nog meer dan anders te leven als echte christenen: als mensen die om andere mensen geven, vooral om hen die dat het meest nodig hebben.

Copyright: C. Leterme


Abonneer je op nieuwsbrieven

Schoolmenu

Schoolkalender

Aanbevolen post

G E Z E L L I G S A M E N K L I N K E N !

Onze lieve juf Katrien gaat met pensioen. Wij konden haar niet zomaar laten vertrekken.  Bedankt juf Katrien, om elke dag met de glimlach ...

Inschrijvingen

JAARTHEMA 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021
We dagen je uit met groenten en fruit

Mooimakers: Wij doen mee

Milieuzorg Op School

Kweetet

Verkeersopvoeding op school

Verkeersopvoeding op school
Onze school behaalde in 2019-2020 de zilveren medaille! Wat behalen we dit jaar?

Sportieve school

Sportieve school
Onze school kreeg terug het brevet voor het schooljaar 2019-2020. Proficiat! Uiteraard willen we volgend schooljaar dit opnieuw behalen!!
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive