donderdag 11 februari 2021

Water op school - Vormsel en eerste communie
1 Water op school
2 Vormsel en eerste communie

Water op school

Beste ouders,

Er wordt opgemerkt dat er de laatste tijd kinderen zijn die eigen drankjes meebrengen van thuis. Daarom brengen we nog eens het deeltje van het schoolreglement onder aandacht waarin staat dat dit niet toegelaten is.
Op school drinken we water. 
Vormsel en eerste communie

Beste ouder van een eerste communicant/vormeling,

 

Zoals je wellicht hebt vernomen, hebben de Vlaamse bisschoppen vandaag beslist om de viering van de vormsels uit te stellen naar september en oktober van 2021. Voor ons bisdom wordt ervoor gekozen om ook de viering van de eerste communie uit te stellen naar volgend schooljaar.

 

De virologische realiteit is zo onzeker dat het helemaal niet duidelijk is of we kinderen, ouders, grootouders en peters en meters vanaf half april in de kerk zullen kunnen ontvangen. Bovendien hebben de recente aanpassingen van de coronamaatregelen op het vlak van het jeugdwerk ook een grote impact, en maken ze de organisatie van de catechese de komende weken erg moeilijk.

 

De verdaging van de vieringen is een moeilijke beslissing geweest, maar er is gekozen om nu al duidelijkheid te scheppen en te mikken op een periode waarvan we hopen dat er op het vlak van liturgie, groepsbijeenkomsten met verschillende generaties en vieren in familieverband veel meer mogelijk zal zijn. Toch beseffen we heel goed dat dit geen fijn nieuws is, zeker niet voor de kinderen en hun ouders die naar dat mooie moment uitkijken.

 

Met de pastoraal verantwoordelijken van de pastorale eenheid De Jordaan Harelbeke, directies van onze scholen en catechisten gaan we nu in de komende tijd overleggen en zoeken naar een nieuwe datum voor het vormsel (najaar) en eerste communie (in de loop van het volgende schooljaar). Zodra er concreet nieuws is laten we dit spoedig weten.

 

Met vriendelijke groet,

De pastoors en pastoraal verantwoordelijken PE De Jordaan Harelbeke.  


Abonneer je op nieuwsbrieven

Schoolmenu

Schoolkalender

Aanbevolen post

G E Z E L L I G S A M E N K L I N K E N !

Onze lieve juf Katrien gaat met pensioen. Wij konden haar niet zomaar laten vertrekken.  Bedankt juf Katrien, om elke dag met de glimlach ...

Inschrijvingen

JAARTHEMA 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021
We dagen je uit met groenten en fruit

Mooimakers: Wij doen mee

Milieuzorg Op School

Kweetet

Verkeersopvoeding op school

Verkeersopvoeding op school
Onze school behaalde in 2019-2020 de zilveren medaille! Wat behalen we dit jaar?

Sportieve school

Sportieve school
Onze school kreeg terug het brevet voor het schooljaar 2019-2020. Proficiat! Uiteraard willen we volgend schooljaar dit opnieuw behalen!!
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive