vrijdag 7 mei 2021

Nieuwsbrief vrijdag 7 mei 2021

1. We sorteren
2. We gaan voor gezond
3. Joepie, we zijn een kraanwaterschool
4. Annulatie schoolreizen
5. Sint-Rita gaat op speurtocht
6. Mama in de bloemen


WE SORTEREN
Op school voorzagen we extra compostvaten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er geen organisch afval meer tussen het restafval komt. 


WE GAAN VOOR GEZOND

Fruit en groenten, iedereen wéét dat ze ideaal zijn als tussendoortjes en horen bij een evenwichtig voedingspatroon. Maar recent onderzoek* toont aan dat kinderen vaak nog ongezonde keuzes maken en eerder grijpen naar koekjes, chocolade, snoep, gesuikerde dranken. 

Als school hebben we veel verantwoordelijkheden. 
In ons leerplan staat letterlijk het volgende

Zorg dragen voor de eigen mentale, sociale en fysieke gezondheid en veiligheid en die van anderen en daarbij aandacht hebben voor:
- Voeding: Bewust kiezen voor evenwichtig eten en drinken - voldoende water drinken - voldoende fruit en groenten eten

We geven dus graag dat extra duwtje in de rug hiervoor door dit volgend schooljaar op te nemen in ons schoolreglement. Vanaf volgend schooljaar dus niet 1 fruitdag, maar 5 fruitdagen (of groente of gezonde noten). 

Wie het tot nu toe hield bij die ene dag, kan misschien elke week  een dagje meer een gezonde snack meegeven naar school? Zo is er al een aanloop naar volgend schooljaar. 


KRAANWATERSCHOOL 

Proficiat, jouw school is officieel een Kraanwaterschool! *Vuurwerk, confetti en vreugdegeschal*
Wij kunnen je bevestigen dat de voorgaande staalnames in orde waren. Jouw school kan dus volledig gaan voor water van de kraan!ANNULATIE SCHOOLREIZEN
De juffen en de kinderen keken ernaar uit, maar het mag niet zijn. Een rit langer dan een kwartier met 2 klassen in 1 bus is nog niet toegelaten. 1 bus per klas zou te duur uitvallen. Daarom zagen we ons genoodzaakt de schoolreizen te annuleren. 


SINT-RITA GAAT OP SPEURTOCHT

Het alternatief voor het weggevallen schoolfeest begint langzaam vorm te krijgen. Er wordt een activiteit voorzien waarbij je in zelfgekozen veilige bubbel kan blijven. Wordt vervolgd. 


PROFICIAT AAN ALLE MAMA'S


Schoolmenu

Schoolkalender

Aanbevolen post

Sint-Rita gaat op speurtocht: Doe je mee?

Beste ouders, Het schoolfeest zoals we kennen met optredens en workshops kan ook dit jaar door corona niet doorgaan. Daarom organiseren wij ...

Inschrijvingen

JAARTHEMA 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021
We dagen je uit met groenten en fruit

Mooimakers: Wij doen mee

Milieuzorg Op School

Kweetet

Verkeersopvoeding op school

Verkeersopvoeding op school
Onze school behaalde in 2019-2020 de zilveren medaille! Wat behalen we dit jaar?

Sportieve school

Sportieve school
Onze school kreeg terug het brevet voor het schooljaar 2019-2020. Proficiat! Uiteraard willen we volgend schooljaar dit opnieuw behalen!!
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive